Symposium Méér muziek in de klas

2018

 • do
  01
  nov

  Symposium Méér muziek in de klas

  09:30 - 17:30
  Ede
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Overig

  Locatie:

  Akoesticum
  Nieuwe Kazernelaan 2
  6711 JC Ede

… en ieder zingt zijn eigen lied. Oftewel, iedereen kan vanuit zijn eigen positie bijdragen aan kwalitatief muziekonderwijs op de basisschool. Als individu, maar zeker ook in samenwerking met anderen. Hoe? Die vraag beantwoorden we tijdens het interactieve Méér Muziek in de Klas-symposium ‘3x3=9’ op 1 november. 

Sprekers

Tijdens het symposium laten verschillende wetenschappers en experts hun licht schijnen over muziekonderwijs op de basisschool, zoals prof. dr. Tom ter Bogt (Utrecht University), prof. dr. Evert Bisschop Boele (Hanze Hogeschool Groningen & Erasmus University Rotterdam), dr. Thomas De Baets (Luca School of Arts & KU Leuven), associate prof. Arthur Jaschke (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten & VU Amsterdam), Phil Mullen (Goldsmiths College & University of London), Tim Post MSc (Twente University) en vele anderen.

Wat gaan we doen?  

De basis van het symposium is het Manifest kwalitatief muziekonderwijs, onderwerp van gesprek van ons symposium van vorig jaar. Wat betekent dit Manifest voor de praktijk? Hoe vertalen we de elementen uit het Manifest naar concrete acties en vervolgstappen? In interactieve deelsessies gaan we op zoek naar de antwoorden, met een gemêleerde groep van de aanwezige wetenschappers, experts, professionals uit de muziek- en onderwijssector en pabo- en conservatoriumstudenten. Op de symposiumpagina op de website van Méér muziek in de klas kunt u het Manifest nalezen en vindt u meer info over de deelsessies. Ook vindt u daar binnenkort het exacte programma.

Locatie, tijd en aanmelden

Het symposium vindt plaats in Akoesticum te Ede van 9.30 tot 17.30 uur. Aanmelden kan met behulp van dit formulier tot en met uiterlijk 1 oktober. Een of meerdere schoolleiders uit jouw koepel zijn uiteraard ook van harte welkom. Zij kunnen zich met hetzelfde formulier aanmelden. Heeft u eerst nog een vraag over het symposium? Stuur dan een mailtje naar uitnodiging@meermuziekindeklas.nl of bel naar 020 – 8204 730.