Themabijeenkomst 'Kwaliteit van praktijkonderzoek'

2015

 • do
  17
  sep

  Themabijeenkomst 'Kwaliteit van praktijkonderzoek'

  13:30 - 17:30
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  locatie volgt
  Utrecht

Op 17 september van 13.30 tot 17.30 uur organiseert het Steunpunt Opleidingsscholen PO samen met LOBO een themabijeenkomst met als onderwerp ‘Kwaliteit van praktijkonderzoek.

Themabijeenkomst ‘Kwaliteit van praktijkonderzoek’

Hoe kan praktijkonderzoek werkelijk bijdragen aan duurzame schoolontwikkeling? Verschillende factoren zijn hierbij van belang,zoals de feedbackfunctie, de dialoogfunctie en de organisatie van het onderzoek.
Anje Ros – lector Leren & Innoveren bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie – schetst een kader voor de wijze waarop praktijkonderzoek kan bijdragen aan duurzame schoolontwikkeling. Op basis van dit kader formuleren we tijdens de bijeenkomst gezamenlijk kwaliteitscriteria. Het gaat daarbij niet alleen om de uitvoering van praktijkonderzoek, maar ook om de organisatie en inbedding van praktijkonderzoek, zodat dit leidt tot bruikbare onderzoeksresultaten en een onderzoekende houding van leraren.

Opbrengsten bijeenkomst

Iedere deelnemer kan tijdens de bijeenkomst eigen werkmateriaal inbrengen, zoals instrumenten, formats en schema’s, die ingezet worden voor praktijkonderzoek gericht op kwaliteit. Deze materialen delen en bespreken we aan de hand van kwaliteitscriteria in kleine groepen. Aan het eind van deze bijeenkomst beschikken we over kwaliteitscriteria voor praktijkonderzoek op scholen, zodat dit onderzoek bijdraagt aan schoolontwikkeling en een onderzoekende houding. Daarnaast ontvangen de deelnemers voorbeelden, tips en instrumenten voor praktijkonderzoek.

Anje Ros

De themabijeenkomst wordt geleid door Anje Ros, lector Leren & Innoveren bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie. In deze rol is Anje al 8 jaar betrokken bij de AOS Partnerschap Opleiden in de School in de regio ’s-Hertogenbosch-Veghel. Daarnaast is zij academic director van de Master Leadership in Education en inhoudelijk betrokken bij de master Leren en Innoveren. Tot maart 2015 werkte Anje tevens bij KPC Groep als onderzoeker.

Praktische informatie

Datum en tijd: 17 september 13.30 tot 17.30 uur
Voor: Coördinatoren OIS, begeleiders van onderzoek (docenten), directeuren, leraar onderzoekers.
Locatie: Utrecht
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden: Klik hier om u aan te melden
Maximum aantal deelnemers: 50
Voor nadere informatie: projectleider Steunpunt Opleidingsscholen Gea Spaans – steunpuntopleidingsscholen@poraad.nl • 030 – 31 00 933