Toekomstgericht onderwijs

2015

 • wo
  20
  mei

  Toekomstgericht onderwijs

  12:30 - 17:00
  Den Haag
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  Ministerie van OCW
  Rijnstraat 50
  2515 XP Den Haag

Sluit ons onderwijs nog aan bij de steeds veranderende wereld waar de leerling van nu in opgroeit? Wereldwijd wordt nagedacht welke vaardigheden in het onderwijs een plek moeten krijgen. Het gaat daarbij niet alleen om de cognitieve vaardigheden maar zeker ook om de zogenaamde conatieve vaardigheden. Dit zijn vaardigheden die een beroep doen op kennis en beheersing van jezelf en kennis en vaardigheden om met anderen om te gaan. In deze interactieve bijeenkomst verkennen we een aantal van de vaardigheden en onderzoeken we de implicaties voor het onderwijs.

De bijeenkomst wordt geleid door Joost Maarschalkerweerd. Joost is trainer en adviseur bij Bazalt. In zijn werk begeleidt en coacht hij schoolteams op het gebied van onder andere interactieve didactiek, ICT en mediagebruik en coöperatieve leerstrategieën. Als oud-leerkracht heeft hij veel praktische ervaring met het reilen en zeilen van alle zaken op school. Joost Maarschalkerweerd is altijd op zoek naar innovaties die het onderwijs ten goede komen.

Aanmelden

Meld u aan voor deze bijeenkomst door mail te sturen naar info@schoolleidersrregisterpo.nl.

Kennismaken met meer professionaliseringsthema's

Als geregistreerd schoolleider wordt van u gevraagd om te blijven professionaliseren en dit aan te tonen door iedere vier jaar toe te werken naar herregistratie. Misschien bent u in de praktijk al aan de slag gegaan met een van de professionaliseringsthema’s, maar het kan ook zijn dat u nog op zoek bent naar inspiratie of graag kennis wilt maken met collega-schoolleiders die aan hetzelfde thema werken. Daarom organiseert het Schoolleidersregister PO voor ieder professionaliseringsthema een kennismakingsbijeenkomst. Zie ook de kennismakingsbijeenkomst 'In relatie staan tot de omgeving'