Van wijk tot wetenschap - hét kenniscongres voor de jeugdhulp

2016

 • do
  24
  nov

  Van wijk tot wetenschap - hét kenniscongres voor de jeugdhulp

  09:00 - 17:15
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  Stadion Galgenwaard
  Utrecht

Doelgroep: leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders, samenwerkingsverbanden.

De jeugdhulp heeft een grote hoeveelheid betrouwbare kennis voorhanden. Voor jeugdigen die hulp nodig hebben is in veel gevallen bekend welke hulp in hun geval effectief is.
Maar hoe kan deze kennis efficiënt toegepast worden? Wie zijn per geval de juiste samenwerkingspartners? Hoe ontstaat er een gedeelde werkwijze met deze partners? Welke kennis missen we nog?

Deze vragen worden beantwoord tijdens het Kenniscongres 2016 van de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Met deskundige sprekers uit de jeugdpsychiatrie, jeugdhulp, gemeenten en jeugdregio’s, jeugdbescherming, onderwijs en huisartsenzorg. Het congres biedt samenwerkingsmodellen aan, lezingen en debat. Het geeft overzicht en grip op de transformatie.

Dagvoorzitter prof. dr. Jan Buitelaar presenteert u drie keynote speakers: prof. dr. Bram Orobio De Castro spreekt over gedragsproblemen, prof. dr. Eveline Crone brengt nieuwe kennis over de hersenontwikkeling van kinderen en jongeren onder uw aandacht en prof. dr. Philippe Delespaul neemt u mee in zijn toekomstvisie over het samen met lokaal georganiseerde zorg werken aan een beter zorgnetwerk rondom het kind. 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.