Vensters bijeenkomst ondersteunend personeel

2020

 • wo
  15
  apr

  Vensters bijeenkomst ondersteunend personeel

  09:00 - 12:30
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf

  Locatie:

  PO-Raad
  Utrecht
 • vr
  24
  apr

  Vensters bijeenkomst ondersteunend personeel

  09:30 - 12:30
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf

  Locatie:

  PO-Raad
  Utrecht

Het vullen en onderhouden van Vensters hoort op basisscholen vaak bij het takenpakket van secretaresses/administratief medewerkers/officemanagers. Hun takenpakket is breed en hun tijd is beperkt. Daarom organiseren we nu voor deze groep een speciale bijeenkomst over Vensters. Met als doel het programma zo efficiënt mogelijk in te zetten. Want goed gebruik bespaart tijd!

Vensters is een intuïtief programma. Dat wil zeggen dat je op gevoel al veel uit kunt zoeken over hoe het programma werkt. Toch horen we vaak dat het fijn is als iemand je even op weg helpt.

Wat kunt u van de bijeenkomst verwachten?

Tijdens de bijeenkomst komen alle onderdelen van Vensters aan bod: de Vensters schoolgids, scholenopdekaart.nl, de tevredenheidsonderzoeken en natuurlijk het ManagementVenster. We kijken niet alleen naar het ‘hoe’ en het ‘waarom’ van de verschillende onderdelen, maar ook naar de opbrengst voor jouw school (of scholen). Na de bijeenkomst weet je welke onderdelen meer voordelen bieden en kun je direct aan de slag met het vullen van Vensters.
Daarnaast krijg je praktische tips over het programma, het schrijven van heldere teksten en het creëren van draagvlak voor het werken met Vensters. Je kunt al je vragen stellen en er is ruimte om ervaringen uit te wisselen met de andere deelnemers. Kortom, een leerzame bijeenkomst waarbij efficiëntie voorop staat.

Wat levert de startbijeenkomst op?

Na de bijeenkomst is het duidelijk wat alle mogelijkheden van Vensters zijn en hoe je ze beter inzet. Je kiest vervolgens zelf waar je het eerst mee start, welk onderdeel je het beste kunt gebruiken voor jouw school. Ook ben je goed op weg met het schrijven van toelichtingen voor jouw schoolprofiel. Tot slot krijgt je tips en handige ondersteuningsdocumenten mee, zoals handleidingen en een jaarplanning.

Inhoud

De bijeenkomst duurt maximaal 3 uur. We hebben over het programma veel te vertellen, luisteren en zelf werken wisselen elkaar af. We nemen ook de tijd om ervaringen uit te wisselen, want scholen hoeven het wiel niet zelf uit te vinden.
1.      We informeren je over de achtergrond en mogelijkheden van Vensters. We geven je tips voor heldere toelichtingen op scholenopdekaart.nl.
2.      Je gaat aan de slag met het programma en u krijgt tips en ondersteuning.

Voor wie? De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor secretaresses, administratief medewerkers en officemanagers, maar ook voor ander ondersteunend personeel.

Locaties en data

Woensdag 15 april in Utrecht
Vrijdag 24 april in Utrecht

Plaats:  Utrecht
Tijdstip: 09:00 – 12:30 uur
Kosten: aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Lunch is inbegrepen.

Staat er geen datum bij waarop je kunt? We denken graag met je mee! Neem dan contact op via vensters@poraad.nl.

Aanmelden

Aanmelden kan hier. Wees er snel bij, want vol is vol! Kom je samen met een collega? Dan ontvangen we graag per persoon een aanmelding.