Vensters bijeenkomst: schrijven voor ouders (geannuleerd)

2020

 • vr
  27
  mrt

  Vensters bijeenkomst: schrijven voor ouders (geannuleerd)

  09:30 - 12:30
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  PO-Raad
  Utrecht

Schrijf je veel teksten bedoeld voor ouders maar heb je geen communicatieachtergrond? Dan is deze bijeenkomst geknipt voor jou! Tijdens deze bijeenkomst gaan we aan de slag met de vraag: Wie is precies onze doelgroep? Wat willen ouders horen en wat wil je als school vertellen? Daarnaast krijg je bruikbare schrijftips waar jij en je team direct mee aan de slag kunnen. En we behandelen communicatie-vraagstukken die je zelf meeneemt uit de dagelijkse praktijk.

Doelgroep

Hoe goed ken je jouw doelgroep? En welke schrijfstijl past bij je doelgroep? Door zinnen bijvoorbeeld overtuigend en actief op te schrijven biedt je duidelijkheid. Onbewust leest dit prettiger en je neemt ruimte voor discussie weg. We nemen je kort mee in het maken van persona’s: dit is een handige manier om jouw doelgroep beter te leren kennen. Daarnaast krijg je tips aan de hand van voorbeelden.

Zelf aan de slag

Tijdens de bijeenkomst is er veel ruimte voor het delen van ervaringen. Wat kunnen we leren van elkaar en van de theorie? Er is ook ruimte om aan de slag te gaan met een aantal concrete schrijfopdrachten gerelateerd aan Vensters of scholenopdekaart.nl. Schrijf bijvoorbeeld een passende welkomsttekst voor scholenopdekaart.nl of een toelichting bij de eindtoetscijfers.

Praktische informatie

Spreker: Jetta Roozeboom, marketingcommunicatieadviseur PO-Raad
Datum: 27-03-2020
Tijd: 09:30 – 12:30 uur
Plaats: Aïdadreef 4, Utrecht (kantoor PO-Raad)
Voorbereiding: laptop en inloggegevens van Vensters meenemen!

Programma

09:00 uur: inloop
09:30 – 10:15 uur: voorstellen en introductie Vensters
10:15 – 10:30 uur: korte pauze
10:30 – 12:00 uur: Goed schrijven is een kunst.
12:00 – 12:30 uur: optioneel lunch (opgeven via aanmeldformulier)

Voor wie?

De bijeenkomst is gerelateerd aan het werken met Vensters, maar biedt voordeel bij al je schrijfwerk. Schooldirecteuren zijn vaak aanwezig bij deze bijeenkomst, maar ook andere geïnteresseerden binnen jouw school/bestuur zijn van harte welkom. Deelname is gratis.

Aanmelden

Wil je meer houvast in uw communicatie met ouders? Aanmelden kan hier. Wees er snel bij, want vol is vol! Kom je samen met een collega? Dan ontvangen we graag per persoon een aanmelding.

Heb je een vraag over deze bijeenkomst? Neem dan contact op via vensters@poraad.nl.