Verder bouwen aan sterke verbindingen tussen onderwijs en onderzoek (geannuleerd)

2020

 • wo
  25
  mrt

  Verder bouwen aan sterke verbindingen tussen onderwijs en onderzoek (geannuleerd)

  13:00 - 17:00
  Den Haag
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  ROC Mondriaan
  Koningin Marialaan 9
  Den Haag

Deze conferentie wordt georganiseerd door de landelijke Werkgroep Kennisinfrastructuur vanuit de vijf sectorraden, NRO, Onderwijsraad en het ministerie van OCW

Zo goed mogelijk gebruik maken van alle kennis om het onderwijs te verbeteren, wat is daarvoor nodig? Wat is er al? Wat missen we nog? Hoe organiseren we dat? Recent zijn twee adviezen verschenen die een antwoord geven op deze vraag. De Onderwijsraad publiceerde “Samen ten dienste van de school” en de vijf onderwijssectorraden schreven “Slimme Verbindingen”. Deze adviezen zijn het uitgangspunt voor een interactieve bijeenkomst op woensdagmiddag 25 maart 2020 waarin we gezamenlijk willen werken aan concrete acties die een betere benutting van onderzoek in de onderwijspraktijk dichterbij brengen. We nodigen leraren, schoolleiders, schoolbestuurders, onderzoekers, onderwijsbegeleiders, onderwijsadviseurs en beleidsmakers uit daaraan een bijdrage te leveren. 

Elaine Munthe, directeur van het Noors kenniscentrum voor onderwijs verzorgt een keynote over sterke verbindingen tussen praktijk, opleiding en onderzoek, en reflecteert op beide adviezen. In daarop volgende interactieve sessies werken we gezamenlijk aan concrete acties die een betere benutting van onderzoek in de onderwijspraktijk dichterbij brengen. Tijdens de centrale afsluiting matchen we deze acties aan koppels van deelnemers en organisatoren van deze bijeenkomst, om deze verder uit te werken om zo een volgende stap te zetten.

Wanneer en waar?

Woensdag 25 maart 2020, 13.00 – 17.00 uur met aansluitend een netwerkborrel
ROC Mondriaan, Den Haag, Koningin Marialaan 9 (vlakbij het Centraal Station)

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het programma en schrijf je in.