Voor de Jeugd Dag 2015

2015

 • ma
  05
  okt

  Voor de Jeugd Dag 2015

  00:00
  Amsterdam
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  Westergasfabriek
  Haarlemmerweg 8E
  1014 BE Amsterdam

Op maandag 5 oktober 2015 wordt voor het derde achtereenvolgende jaar een evenement georganiseerd voor mensen die samenwerken ‘voor de jeugd’. De Voor de Jeugd Dag vindt plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam en is een dag om elkaar te inspireren, te ontmoeten en ideeën uit te wisselen over de veranderingen in het jeugd- en onderwijs domein. Dit jaarlijkse evenement blijft groeien en dit jaar verwachten we meer dan 1250 deelnemers met verschillende achtergronden (beleidsmedewerkers en wethouders bij de gemeenten, samenwerkingsverbanden passend onderwijs, jeugdhulpaanbieders, jongeren en ouders).

Organisatie

De Voor de Jeugd Dag wordt georganiseerd door de ministeries van VWS, VenJ en de VNG. Het programmateam bestaat uit medewerkers van het ministerie van VWS, de VNG en het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Ook dit jaar zal de logistieke organisatie worden verzorgd door het Congres- en Studiecentrum van de VNG.

Thema Voor de Jeugd Dag 2015

Het programma voor de Voor de Jeugd Dag 2015 is geïnspireerd door de vernieuwingsagenda jeugd die bedoeld is om vernieuwingen te signalen, faciliteren, stimuleren en te ontsluiten voor anderen. Op de Voor de Jeugd Dag 2015 worden deze vernieuwingen onder de aandacht gebracht aan de hand van vijf thema’s:

 • Kind centraal (vergroten, versterken en verbinden);
 • Integrale hulp dichtbij kind en ouders (vernieuwing en verbinden);
 • Kinderen veilig en beschermd (praktisch en vernieuwd);
 • Elk kind naar school (verbinden van jeugdhulp en passend onderwijs);
 • Het nieuwe werken in de jeugdhulp (meer ruimte professionals met minder regeldruk).

Programma

Momenteel wordt hard gewerkt aan de programmering van de derde editie. Een overzicht van het programma zal eind van de zomer gepubliceerd worden op de website www.voordejeugddag.nl. Deelnemers kunnen kiezen uit meer dan 80 workshops in 14 verschillende paviljoens. In ieder paviljoen gaat het net even anders. Soms spreekt er een topper of is er een creatieve training, in andere paviljoens kun je luisteren naar een persoonlijk verhaal of in het decor van De Wereld Draait Door aanwezig zijn bij Voor de Jeugd LIVE.

De sprekers

Sprekers zijn mensen met ervaringen in de jeugdhulp en onderwijssector (onderdeel passend onderwijs). Dit kunnen leraren, schooldirecteuren, hulpverleners, kinderartsen, psychologen, wijkagenten, vrijwilligers en buren zijn, maar ook jongeren of ouders. Kortom, iedereen die helpt bij het opvoeden van kinderen en jongeren. Daarnaast komen gemeenteambtenaren, wethouders, gezinsregisseurs en anderen vertellen hoe zij in hun eigen omgeving de hulp aan kinderen en hun ouders vormgeven in de praktijk.

Meer informatie

Kijk op www.voordejeugddag.nl.