Voor de Jeugd Dag 2016

2016

 • ma
  03
  okt

  Voor de Jeugd Dag 2016

  00:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

Op maandag 3 oktober 2016 organiseren de ministeries van VWS, VenJ, OCW en de VNG voor de vierde keer de zeer gewaardeerde ‘Voor de Jeugd Dag’. Ook dit jaar vindt de Voor de Jeugd Dag plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Op deze dag komen beleidsambtenaren en bestuurders jeugd en onderwijs van gemeenten, zorg- en onderwijsprofessionals, raadsleden, ouders en jeugd bij elkaar. Het wordt weer een dag vol verrassende ontmoetingen, pittige discussies, kruisbestuivingen en bruisende activiteit, waar deelnemers kennis en informatie vinden, maar ook inspiratie en waardevolle netwerkcontacten aan over houden.

Deze voor de Jeugd Dag staat het leven van Sophie en Sami centraal. Vanuit de leefwereld van deze jeugdigen wordt ingegaan op vragen als: Hoe kunnen kwetsbare jonge kinderen goed ondersteund worden? Hoe krijgt de huisarts een goede rol in de samenwerking rondom jeugd? Wat is nodig om de overgang van jongere naar volwassene soepeler te laten verlopen? Regie op de transformatie, hoe doen gemeenten dat? Onderwijs en zorg hoe versterken zij elkaar? Hoe kunnen cliënten, jongeren en ouders een volwaardige stem en zinvolle invloed krijgen?

Programma

De naar schatting 1.300 deelnemers kunnen kiezen uit meer dan 80 workshops in verschillende paviljoens. In ieder paviljoen gaat het net even anders. Soms spreekt er een topper, dan weer is er een creatieve training of kunt u luisteren naar een persoonlijk verhaal of een film kijken. Voor wethouders en bestuurders is er een speciaal bestuurdersprogramma.
Het programma wordt na de zomer bekend gemaakt via de website voordejeugddag.nl. Om het programma rond te kunnen maken, heeft de organisatie ook bijdragen uit het onderwijs nodig.
Heeft u een voorstel voor een workshop of activiteit? Vul dan nu het inschrijfformulier in. Dit kan tot dinsdag 17 mei 2016 12.00 uur.