Webinar: dag en weekindeling & de routekaart Amsterdam

2020

 • di
  23
  jun

  Webinar: dag en weekindeling & de routekaart Amsterdam

  13:00 - 14:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

Let op! Dit webinar is voornamelijk relevant voor schoolbestuurders en kwaliteitsmedewerkers van scholen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere. Schoolbestuurders en kwaliteitsmedewerkers uit andere regio's zijn uiteraard van harte welkom om deel te nemen.  

Vanaf 1 augustus 2020 krijgen scholen met een personeelstekort in de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere meer ruimte om een schooldag of schoolweek anders te organiseren. Deze scholen mogen voor een deel van de onderwijstijd activiteiten laten verzorgen door andere professionals dan bevoegde leraren.

Tijdens het webinar bespreken we hoe binnen Amsterdam scholen worden ondersteund bij het werken met een andere dag- en weekindeling en het inzetten van andere professionals. 

Routekaart Amsterdam helpt scholen bij het maken van keuzes

In het noodplan lerarentekort Amsterdam is een aantal scenario's beschreven die scholen kunnen inzetten om de vraag naar leraren te reduceren. Onder andere door andere professionals in de school een deel van het curriculum te laten verzorgen. 

Amsterdam heeft een routekaart ontwikkeld om scholen hierbij te ondersteunen. Deze routekaart geeft per beleidsmaatregel antwoord op de volgende vragen:

 • Wat moet een school weten en niet vergeten?
 • Wat is toegestaan binnen de wet- en regelgeving?
 • Welke ruimte biedt de maatregel?
 • Welke stakeholders zijn betrokken?
 • Wat betekent dit op financieel vlak? 

Kennis delen 

Gernanda Schutte en Petronella presenteren de Amsterdamse routekaart. Wat waren belangrijke uitgangspunten? Welke afwegingen hebben zij gemaakt? En wat zijn de geleerde lessen? 

Heb je nu al vragen?

Dien deze dan nu al in via het aanmeldformulier. Uiteraard kun je ook tijdens het webinar je vragen stellen. We doen ons best om alle vragen te beantwoorden.  

Kort voor het webinar ontvang je van ons een mail met daarin een verdere instructies over het inloggen.