Webinar: 'Digitale Geletterdheid van leerlingen tijdens en na corona'

2020

 • do
  25
  jun

  Webinar: 'Digitale Geletterdheid van leerlingen tijdens en na corona'

  15:30 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

Hoe is het gesteld met de digitale geletterdheid van leerlingen in het po en op welke manieren kun je als school volgende stappen zetten naar verdere integratie in je onderwijs? Kunnen de ervaringen in deze corona-tijd wellicht helpen? Over deze vragen houden Kennisnet, SLO en de Hogeschool Leiden op donderdag 25 juni een webinar voor scholen in het primair onderwijs. Dit webinar is ook bedoeld om scholen te interesseren voor een nieuw actieonderzoek. Na 25 juni kunnen scholen zich melden om aan dit onderzoek deel te nemen. 

Helderheid over de toekomst van digitale geletterdheid in het curriculum is er nog niet. De politiek moet er over besluiten. Toch verwachten we nog steeds dat er kerndoelen komen voor dit nieuwe leergebied. De drie organisaties willen onderzoeken welke lessen scholen hebben getrokken uit de afgelopen periode. Welke digitale vaardigheden hebben leerlingen maar ook leraren in tijden van corona ontwikkeld? En waar hadden zij juist moeite mee, voor zover dat door scholen was te zien? Wat kunnen we met deze wetenschap ter voorbereiding op de introductie van nieuwe kerndoelen? 

Na de zomervakantie gaan zij met twee netwerken (bestaande uit po- en vo-schoolbesturen) aan de slag. Doel is om antwoord proberen te krijgen op bovenstaande vragen en ook te onderzoeken wat de deelnemende scholen nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. De scholen worden terzijde gestaan door onder meer experts van SLO en Kennisnet. De Hogeschool Leiden is betrokken vanuit zijn rol als lerarenopleider. 

Praktische info & aanmelden

het webinar vindt plaats op donderdag 25 juni tussen 15.40 en 17.00 uur.
15.30 tot 16.30 uur presentatie over digitale geletterdheid door SLO en Kennisnet
16.30 tot 17.00 uur: toelichting op het Actieonderzoek Digitale Geletterdheid

Sprekers worden nog bekendgemaakt. 

Aanmelden kan hier.