Webinar Informatiebeveiliging en privacy

2017

 • vr
  27
  okt

  Webinar Informatiebeveiliging en privacy

  13:00 - 14:30
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

Wat is informatiebeveiliging en privacy (IBP) en hoe kunnen scholen hun IBP regelen met behulp van de aanpak IBP? Dit en meer komt aan bod in het gratis webinar Informatiebeveiliging en privacy.

Scholen maken steeds meer en beter gebruik van ict. Met dat gebruik worden ook steeds meer gegevens over leerlingen verzameld en gebruikt. Het is daarom belangrijk dat er verantwoord en veilig met die gegevens wordt omgegaan. Scholen moeten informatiebeveiliging en privacy (afgekort tot IBP) zelf goed regelen; een belangrijke randvoorwaarden voor het gebruik van ict in het onderwijs.

Kennisnet heeft samen met de PO-Raad en VO-raad de 'Aanpak IBP' ontwikkeld waarmee scholen IBP op een eenvoudige en gestructureerde wijze kunnen implementeren. Deze 'Aanpak IBP' is een online stappenplan bedoeld voor schoolbestuurders, ict-coördinatoren en docenten die scholen helpt om IBP goed te regelen op school.

Om het webinar te volgen is het belangrijk dat je beschikt over een computer met een (stabiele) internetaansluiting. Informatie over verdere specificaties krijg je na je aanmelding.

Voor wie?
Dit webinar is voor iedereen uit het po en vo die meer over IBP wil weten. Het is met name bedoeld voor bestuurders, schoolleiders, ict-coördinatoren en docenten die met IBP aan de slag gaan in het po en vo.

Aanmelden
Aanmelden kan hier