Webinar: Kansen en knelpunten voor het tweede jaar NPO

2021

 • ma
  06
  dec

  Webinar: Kansen en knelpunten voor het tweede jaar NPO

  11:00 - 12:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

Welke kansen en knelpunten ervaar jij in de uitvoering van jouw plannen voor het nationaal programma onderwijs? Wat wil je graag bereiken in het tweede NPO jaar en wat heb je hiervoor nodig? En hoe pakken de doelstellingen en aansturing voor jou uit die OCW verbond aan het NPO? De PO-Raad hoort het graag van je en nodigt zijn leden uit voor een webinar op 6 december.  

Het Nederlandse onderwijs is nu vier maanden bezig met het uitvoeren van haar NPO-plannen. Een monitor van de startsituatie is gepresenteerd en al in maart neemt de Tweede Kamer een besluit over het tweede NPO-jaar. Reden voor de PO-Raad om aan zijn leden te vragen hoe het gaat en welke aandachtspunten we namens jullie bij het ministerie van OCW onder de aandacht kunnen brengen.  

NPO: Welke keuzes maak je?

Tijdens dit webinar op 6 december kun je jouw ervaring en aandachtspunten delen over de kansrijkheid van interventies, verantwoording, personeelstekort en financiering. Bestuurder Marten Elkerbout (Stichting Spaarnesant) en hoogleraar Melanie Ehren (Vrije Universiteit) van het Impactteam corona en onderwijskwaliteit geven tijdens het webinar een toelichting op het advies Impact op onderwijs: Structurele ambities met tijdelijk geld. Daarin zijn onderwijsbestuurders en wetenschappers kritisch op de aansturing en doelstelling van het NPO. Herken je dat beeld? En welke keuzes heb je zelf gemaakt? Daarover brengen we onze leden graag met elkaar in gesprek. 

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor het webinar Kansen en knelpunten voor het tweede jaar NPO.