Webinar Leergemeenschap werken aan aanwezigheid

2021

 • do
  24
  jun

  Webinar Leergemeenschap werken aan aanwezigheid

  13:00 - 15:30
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf, Overig

De leergemeenschap Werken aan aanwezigheid werkt aan een aanpak, gericht op alle leerlingen, met oog voor leerlingen met een verhoogd risico op schoolverzuim. De leergemeenschap is een initiatief van het Steunpunt Passend Onderwijs in samenwerking met Ingrado, NCJ, NVS-NVL en de LBBO. Tijdens dit webinar ligt de focus op het werken aan aanwezigheid als insteek om verzuim te voorkomen.

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen zelden van de ene op de andere dag de school niet meer bezoeken. Schoolverzuim is meestal een geleidelijk proces met als uiterste consequentie schooluitval. Van de scholensluiting hebben we daarnaast geleerd dat voor de overgrote meerderheid van de leerlingen het aanwezig zijn op school heel belangrijk is. Niet alleen voor de onderwijsresultaten, maar ook voor het welbevinden, de sociale contacten en de persoonsontwikkeling. In deze leergemeenschap nemen we deze grote groep leerlingen als vertrekpunt.

Het werken aan aanwezigheid start met een aanpak gericht op alle leerlingen en heeft oog voor leerlingen met een verhoogd risico op schoolverzuim. Hierbij wordt uitgegaan van een gedeelde verantwoordelijkheid van alle betrokkenen (ouders, kinderen en onderwijs). Maar hoe ziet dat er dan concreet uit? Daar gaat de leergemeenschap mee aan de slag in dit webinar.

Meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden vind je op de website van het Steunpunt Passend Onderwijs.