Webinar Nationaal programma onderwijs na Corona 

2021

 • ma
  01
  mrt

  Webinar Nationaal programma onderwijs na Corona 

  13:00 - 14:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

Met het Nationaal programma onderwijs na Corona komt er 5,8 miljard euro vrij voor het primair en voortgezet onderwijs voor de komende 2,5 jaar. Dit geeft de onderwijssector de kans om in kaart te brengen wat de coronaperiode met onze leerlingen heeft gedaan en met evidence-informed aanpakken het herstel in te zetten, gericht op de lange termijn.  

Het Nationaal programma onderwijs na Corona schetst de hoofdlijnen van wat er de komende tijd aan geld en ondersteuning beschikbaar is en vergt nog veel uitwerking. De PO-sector pakt dit graag samen met de leden en het Ministerie van OCW op. 

Praat mee over het Nationaal Programma 

Tijdens dit webinar informeren we en halen we graag input bij onze leden op die we gebruiken in ons gesprek met het ministerie over de uitwerking van het Nationaal programma. Waarbij we voor ogen houden dat de aanpak moet bijdragen aan het oplossen van een aantal grote vraagstukken die we ook al voor corona hadden: het leraren- en schoolleiderstekort, kansenongelijkheid en teruglopende leesresultaten. 

Eerste advies Impactteam 

Al in januari pakten we als PO-Raad de handschoen op voor herstel op de middellange termijn en daarna door het instellen van ons Impactteam Corona en Onderwijskwaliteit. Hierin zitten zowel leden als wetenschappers die ons evidence-informed gaan adviseren over de gevolgen van èn de oplossingen voor de coronacrisis in het onderwijs. Het Impactteam heeft inmiddels zijn eerste advies gegeven over het Nationaal Plan. Je vindt het advies hier. 

Aanmelden  

Je kunt je hier aanmelden voor het webinar Nationaal Programma Onderwijs.