Webinar: Rob Martens (NIVOZ) over sociale verbondenheid en motivatie in tijden van onderwijs op afstand

2020

 • vr
  24
  apr

  Webinar: Rob Martens (NIVOZ) over sociale verbondenheid en motivatie in tijden van onderwijs op afstand

  15:00 - 16:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders

Let op! Dit webinar is uitsluitend bestemd voor onderwijsprofessionals die werkzaam zijn voor een school. Er zijn slechts 100 beschikbare plekken. Toekenning vindt plaats op tijd en datum van inschrijving.

Het Coronavirus (COVID-19) zorgt ervoor dat alle scholen in Nederland onderwijs op afstand moeten vormgeven. Dit heeft invloed op de manier van lesgeven en de relatie tussen leraar en leerlingen. De PO-Raad en Kennisnet organiseren daarom samen met NIVOZ op vrijdagmiddag 24 april van 15.00 uur tot 16.00 een online webinar. Rob Martens, wetenschappelijk directeur bij NIVOZ, zal een presentatie verzorgen over sociale verbondenheid en motivatie in tijden van onderwijs op afstand. 

We zijn vaak geneigd om te denken dat onderwijs vooral draait om “cognitie”, zeg maar de dingen die je voor de CITO toets moet leren. De sociale kant van het onderwijs wordt soms toch als bijzaak gezien. Tegelijkertijd betogen pedagogen zoals Luc Stevens al vele jaren: “zonder relatie geen prestatie”. Ook de nu in de psychologie gangbare motivatietheorieën, zoals de zelf-determinatietheorie, benadrukken de grote samenhang tussen sociale verbondenheid, welzijn, diepgaand leren, intrinsieke motivatie en interesse. In dit webinar zal ingegaan worden op deze relatie. Want juist in de huidige crisis wordt het gemis aan sociale verbondenheid heel sterk gevoeld in het onderwijs. 

Aanmelden

Mocht je al vragen weten die je Rob Martens wil stellen, vul die dan in op het inschrijfformulier. We gebruiken jullie vragen om de bijeenkomst zo goed mogelijk op jullie wensen af te stemmen, en beantwoorden ze zoveel mogelijk tijdens de sessie. Je kunt je aanmelden tot donderdagmiddag 23 april 15:00 uur.