Werkateliers HR analytics en data analyse

2021

 • di
  09
  feb

  Werkateliers HR analytics en data analyse

  09:00 - 11:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf
 • do
  04
  mrt

  Werkateliers HR analytics en data analyse

  09:00 - 11:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

Personeel maakt het verschil in het realiseren van strategische doelen. Maar hoe weet je of je strategische HRM plan (of SPP) op koers zit? Hoe bepaal je of en waar er gerichte interventies nodig zijn? Hoe toon je dit je aan richting het management? HR Analytics biedt kwantitatieve ondersteuning voor het monitoren en het uitzetten van gerichte interventies ter ondersteuning van medewerkers én organisaties in hun ontwikkeling. In twee digitale werkateliers HR Analytics begeleidt Frederieke de Bruin van adviesbureau Leeuwendaal je in het zetten van de eerste stappen van datagedreven werken en het oppakken van strategisch HR beleid met behulp van HR Analytics. Tijdens de twee werkateliers gaan deelnemers actief aan de slag met eigen data uit de organisatie in Excel en zetten ze de eerste stappen richting managementrapportages, benchmarks en dashboards.  

Deze werkateliers vinden online plaats op dinsdag 9 februari en donderdag 4 maart 2021 van 9.00 tot 11.00 uur. Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Programma 

Werkatelier 9 februari  

In het eerste werkatelier staan we stil bij het speelveld van HR Analytics en gaan we actief aan de slag met verschillende (level 1) opgaven:  

 • De vier levels van HR Analytics  

 • Data in organisaties – Wat houdt datagedreven te werk gaan in?  

 • Practica in Excel – kruistabellen , grafieken, data analyseren en interpreteren (in het verlengde van Primair onderwijs in cijfers P&O) 

Werkatelier 4 maart  

In het tweede werkatelier laten we de deelnemers kennis maken met HR statistics (level 3&4) en gaan we de eerste stappen zetten richting managementrapportages:  

 • Datakubus en HR Analytics instrumentarium  

 • Oefening Excel – Doorkijkje level 3&4 (regressie analyse) 

 • Management Rapportage – Meten is weten, wat wil je weten?  

 • Practica in Excel – benchmark en dashboard 

Deelname aan de werkateliers is gratis. Ben je geïnteresseerd in deelname, maar heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op via een e-mail aan: Amy Cheung.

Voor meer informatie over de masterclasses strategisch HR-beleid kun je kijken op de algemene pagina over de masterclasses.

Trefwoorden: