Werkconferentie 'Bestuurskracht, sturen op resultaat'

2013

 • do
  26
  sep

  Werkconferentie 'Bestuurskracht, sturen op resultaat'

  12:30 - 17:30
  Georganiseerd door: 
  Extern

Simone Walvisch, vice-voorzitter van de PO-Raad, spreekt op de werkconferentie 'Bestuurskracht, sturen op resultaat' van de KPC Groep. Ze zal daar reageren op de bevindingen van een onderzoek van de KPC Groep naar de relaties tussen schoolbesturen, intern toezichthouders, schoolleiders en leraren.  

De conferentie is georganiseerd voor bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. Verschillende vragen komen er aan de orde: Sturen op resultaat; hoe realiseer je dat als bestuur? Hoe organiseer je dialoog en communicatie binnen de keten? Vragen met een hoge actualiteitswaarde mede door het Onderwijsverslag van de Inspectie. KPC Groep heeft onderzoek verricht onder PO- en VO-besturen. De betrokken onderzoekers Marjan Vermeulen, Marieke Donker en Suzanne Beek willen als 'next step' de uitkomsten toetsen aan praktijkervaringen van schoolbestuurders. 

U kunt zich nu al inschrijven voor deze werkconferentie van 26 september waar uitkomsten worden gepresenteerd en gedeeld van het onderzoek. Specifiek is ingezoomd op de gebieden personeelsbeleid en kwaliteitszorg. Na de presentatie is er ruimte voor reflectie op de uitkomsten en geconstateerde dilemma's voor bestuurders. Naast Simone Walvisch zullen ook Prof. dr. Rienk Goodijk (TiasNimbas/Tilburg University), Vic van den Broek-d'Obrenan (Inspectie van het Onderwijs), en een vertegenwoordiger van de VO-raad vanuit hun perspectief reageren op de bevindingen.

Trefwoorden: