Werkconferentie De toekomst van het curriculum: wat heeft de school nodig?

2017

 • wo
  05
  apr

  Werkconferentie De toekomst van het curriculum: wat heeft de school nodig?

  12:30 - 18:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  Paushuize
  Kromme Nieuwegracht 49
  3512 HE Utrecht

Terwijl de discussies over het curriculum op landelijk niveau doorgaan, worden leraren, schoolleiders en bestuurders zich steeds meer bewust van de mogelijkheden om het onderwijsaanbod van de school zo vorm te geven, dat het past bij de ambities en mogelijkheden van de leerlingen en de school.

AVS, Onderwijscoöperatie, PO-Raad, SLO en VO-raad organiseren daarom op 5 april een werkconferentie in Utrecht over de toekomst van het curriculum: wat heeft de school nodig? Tijdens de bijeenkomst vertellen leraren en schoolleiders van 18 verschillende scholen over hun ervaringen met de ontwikkeling van het lesprogramma bij hen op school. Over de aanleiding en het proces, met aandacht voor de succesfactoren én de geleerde lessen. Wat ging goed en tegen welke belemmeringen is de school aangelopen? Waar staat de school nu, wat zijn de wensen voor de toekomst? En welke hulp is daarbij nodig van educatieve organisaties om ons heen?

In werkgroepen gaan leraren en schoolleiders in gesprek met vertegenwoordigers van vakverenigingen, toetsontwikkelaars, beleidsmakers, lerarenopleiders en andere educatieve organisaties over de vraag welke inzet nodig is om te komen tot succesvolle en duurzame curriculumontwikkeling op school. De gesprekken leiden tot adviezen voor scholen en vragen aan de educatieve partijen. We houden u op de hoogte van de opbrengsten.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie is te vinden op de website van SLO. Daar kunt u zich ook aanmelden. Deelnemen is gratis.

Trefwoorden: