Werkconferentie 'Een doorlopende lijn van talentontwikkeling'

2016

 • wo
  25
  mei

  Werkconferentie 'Een doorlopende lijn van talentontwikkeling'

  13:15 - 17:30
  Amsterdam
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  Pakhuis de Zwijger
  Piet Heinkade 179
  1019 HC Amsterdam

Op de werkconferentie 'Elk talent telt! Een doorlopende lijn van talentontwikkeling' discussiëren voor het eerst alle onderwijssectoren samen over doorlopende leerlijnen en soepele overgangen. Van docent tot student en van onderwijsbestuurder tot manager en wetenschapper. Wat betekenen doorlopende leerlijnen over de grenzen van schooltypes en sectoren heen precies voor de talentontwikkeling van leerlingen en studenten? Wat is nodig om hen 'ononderbroken' onderwijs te bieden en hoe werken we samen aan een beter en eerlijker onderwijsstelsel?

De Stichting van het Onderwijs organiseert deze werkconferentie op woensdagmiddag 25 mei van 13.15 - 17.30 uur in Pakhuis de Zwijger aan het IJ in Amsterdam.

Programma

Om 14.00 uur heet Helen Adriani, voorzitter Stichting van het Onderwijs, iedereen welkom. Daarna opent minister Jet Bussemaker (OCW) de bijeenkomst. Prof. dr. Sietske Waslander schetst vervolgens de belangrijkste spanningsvelden rond doorlopende leerlijnen en de overgangen in ons onderwijsstelsel. Daarmee gaan deelnemers verder aan de slag in één van de werksessies, geleid door de bestuursleden van de Stichting van het Onderwijs. Ook kunnen zij kiezen voor een interactief college met Alexander Rinnooy Kan over zijn idealen voor het onderwijsstelsel. De middag eindigt met een debat met de Leraren van het Jaar over de aanbevelingen uit de werksessies. Lees hier alles over het programma.

Vroegselectie

De werkconferentie sluit aan bij gaande discussies over onder andere de negatieve gevolgen van ‘vroegselectie’ en de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor de toekomst. Met alle onderwijssectoren samen kunnen we doorlopende leerlijnen en soepele onderwijsovergangen voor elke leerling en student een stap dichterbij te brengen. Registreer u daarom nu!

Registreren en meedoen

Uiteraard is de middag gratis; voor elke onderwijssector zijn plaatsen beschikbaar. Wees er daarom snel bij. U kunt zich hier registreren en een werksessie kiezen.