Werkconferentie Informatiebeveiliging en privacy

2016

 • vr
  07
  okt

  Werkconferentie Informatiebeveiliging en privacy

  09:30 - 16:30
  Ede
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  Akoesticum
  Nieuwe kazernelaan 2
  Ede

Deze conferentie is vol. Het is helaas niet meer mogelijk u hiervoor aan te melden. 

Een schoolbestuur is ervoor verantwoordelijk een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van leerlingen op school te regelen. Kan uw schoolbestuur hier hulp bij gebruiken? Kom 7 oktober naar de werkconferentie Informatiebeveiliging & privacy, van Kennisnet, PO-Raad en VO-raad.

Schoolbesturen zijn verantwoordelijk voor het regelen van goede informatiebeveiliging en voor het waarborgen van de privacy van leerlingen. Door de digitalisering van het onderwijs kan dat een lastige opgave zijn.

De werkconferentie helpt po- en vo-schoolbesturen bij het nemen van deze verantwoordelijkheden. De bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, ICT-coördinatoren en beslissers in het onderwijs. U hoeft geen ICT-expert te zijn.

Wat de conferentie u brengt

Na deze dag weet u wat informatiebeveiliging en privacy inhouden, waar en hoe de regie gevoerd moet worden door de school, waar u verantwoordelijk voor bent, hoe u afspraken kunt maken met leveranciers, en hoe u ouders en leerlingen informeert over privacyafspraken. Met deze kennis kunt u direct aan de slag om privacy en informatiebeveiliging op uw school te verbeteren.

Aanmelden

De werkconferentie vindt plaats in Ede en duurt van 9.30 tot 16.30 uur. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Maand van de informatiebeveiliging & privacy

De werkconferentie Informatiebeveiliging & privacy wordt gehouden in de Maand van de informatiebeveiliging & privacy van Kennisnet. Kennisnet geeft schoolbesturen en ICT-coördinatoren uit het po, vo en mbo gedurende die maand handvatten voor het omgaan met informatiebeveiliging en privacy. Dat doet ze met de conferentie, masterclasses en artikelen op kennisnet.nl. De maand sluit aan bij de campagne over cyber security van Alert Online en de Europese maand van de cyber security.

Kom ook naar de Leergang Slimmer leren met ICT

Het goed regelen van privacy is een randvoorwaarde voor het goed inzetten van ICT in het onderwijs. Voorafgaand aan de conferentie gaat op 6 oktober de Leergang Slimmer leren met ICT van PO-Raad en Kennisnet van start. De leergang behandelt het brede spectrum van ICT in het onderwijs. In vier dagen verspreid over het schooljaar leert u hoe u meer onderwijs op maat kan bieden met hulp van ICT en hoe u dit goed organiseert.