Werkgroep ontwikkeling po/vo benchmark VSO, SO en SBO

2020

 • wo
  11
  mrt

  Werkgroep ontwikkeling po/vo benchmark VSO, SO en SBO

  14:00 - 17:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

  Locatie:

  PO-Raad
  Utrecht

Wil je meewerken aan de ontwikkeling van de po/vo benchmark voor VSO, SO en SBO? De PO-Raad en VO-raad zoeken bestuurders, controllers en stafmedewerkers die willen bijdragen aan de inrichting van de benchmark. Een waardevolle benchmark komt alleen tot stand als de sector zelf aan het stuur zit en gaat over de invulling.  

Samen met bestuurders, controllers en stafmedewerkers kwaliteitszorg werken we aan het prioriteren en definiëren van relevante benchmarkindicatoren per thema.  

Samen zoeken we antwoord op onder meer de volgende vragen: 

 • Wanneer doe je het als school goed? (Kijkend naar onderwijskwaliteit, bedrijfsvoering en financiën en andere relevante prestatiegebieden) En hoe maken we dit inzichtelijk?  
 • Hoe kunnen we schoolbesturen met elkaar vergelijken? 
 • Welke indicatoren willen we in 2020 vergelijken, hoe definiëren we die, en hoe komen we aan de benodigde informatie? 
 • Hoe zorgen we voor een relevante en realiseerbare benchmark? 

Begin 2020 richten de PO-Raad en VO-raad werkgroepen in rond VSO, SO en SBO. Tijdens twee werksessies gaat de sector aan de slag met het samenstellen van een benchmark waar schoolbesturen voor hen relevante inzichten uit kunnen halen.  

Aanmelden voor de werksessie po/vo benchmark 

Wil je meedenken over benchmarking, benchlearning en verantwoording? Of heb je een controller, directeur bedrijfsvoering of adviseur kwaliteitszorg in dienst die het interessant vindt om mee te werken aan de ontwikkeling van de benchmark? Gedurende twee sessies werk je samen met andere schoolbestuurders en stafmedewerkers aan de ontwikkeling van de benchmark. De werksessies worden ingericht volgens een gestructureerd proces. Een korte vragenlijst maakt deel uit van de voorbereiding. De sessies worden georganiseerd door de PO-Raad, VO-raad en externe experts.  

Wil je meewerken aan de benchmarkthema’s onderwijskwaliteit of bedrijfsvoering en financiën en ben je beschikbaar op de onderstaande data? Aanmelden voor de werkgroep VSO, SO en SBO kan hier. Meer weten over de werksessies? Mail dan Christel Verhoeven.

Werkgroep VSO, SO en SBO

 • Woensdag 11 maart 2020, van 14:00-17:00 uur. Locatie: PO-Raad, Utrecht