Workshop 'Vervangingsbeleid voor het po'

2016

 • vr
  23
  sep

  Workshop 'Vervangingsbeleid voor het po'

  10:00 - 15:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Utrecht
  Utrecht

Als gevolg van de Wet werk en zekerheid (Wwz) verandert er sinds 1 juli 2016 veel rondom de inzet van tijdelijk personeel binnen het bijzonder onderwijs. Het uitgangspunt dat afwezige leraren ‘altijd vervangen’ worden, zal op een andere manier georganiseerd moeten worden. In de CAO PO 2016-2017 hebben sociale partners afspraken gemaakt over een verruimde ketenregeling voor het bijzonder onderwijs en over het organiseren van vervangingsbeleid. Daarbij is de ruimte in de wetgeving zoveel mogelijk ingezet, met als doel dat vervangen mogelijk zou blijven.

De PO-Raad signaleert dat de toepassing van de Wwz bij veel onderwijsbesturen tot onzekerheid, vragen en zorgen leidt bij het organiseren van vervangingen. Om schoolbesturen te ondersteunen bij het praktisch vormgeven van hun vervangingsbeleid en hen van de benodigde informatie te voorzien, biedt de PO-Raad workshops aan van een dagdeel over ‘Vervangingsbeleid voor het po’.

U kunt zich hier aanmelden voor deze workshop. Voorafgaand aan of na afloop van deze workshop is een medewerker van de PO-Raad aanwezig om vragen over de CAO PO te beantwoorden, dit is opgenomen in de tijd die in het aanmeldformulier staat benoemd. De agenda, locatie en het materiaal ontvangt u een week voor de workshop.

De workshop vindt plaats op vrijdag 23 september van 10:00 tot 15:00 uur te Utrecht (precieze locatie volgt).