Nieuws

Handreiking bij de staking van woensdag 6 november 2019

De onderwijsvakbonden roepen alle medewerkers uit het primair en voortgezet onderwijs op tot een staking op woensdag 6 november. In een handreiking voor schoolbesturen vind je de belangrijkste vragen en antwoorden over de staking.

De vakbonden AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV en FvOv hebben een staking aangekondigd in de week dat de begroting van OCW in de Tweede Kamer wordt besproken. De bonden eisen van het kabinet dat er geld vrijgemaakt wordt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega’s en minder werkdruk!

De PO-Raad heeft begrip voor het doel van de actie omdat dit overeenkomt met het noodpakket waar de PO-Raad en VO-raad zich sinds de zomer gezamenlijk met de bonden voor inzetten. De keuze voor een stakingsdag en de invulling die zij geven aan de acties, is een verantwoordelijkheid van de bonden. 

Handreiking voor de staking

Om de leden van de PO-Raad te ondersteunen staan de belangrijkste vragen over de staking op een rij in deze handreiking. In de handreiking vind je informatie over waar je aan moet denken bij de staking en hoe dit juridisch allemaal werkt. We hebben de informatie verdeeld in actie- en aandachtspunten voor, tijdens en na de stakingsdag.

Schoolbesturen moeten ervoor zorgen dat de medewerkers tijdig op de hoogte zijn van de opstelling van de werkgever. Ook ouders moeten tijdig weten wat zij op 6 november kunnen verwachten. Over deze punten is meer informatie te vinden in de handreiking voor schoolbesturen. Leden van de PO-Raad kunnen gebruik maken van een voorbeeldbrief voor ouders over de staking van woensdag 6 november.

Downloads

141.04 kB

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten