Nieuws

Woensdag 14 maart: Staking in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht

De leraren in Flevoland, Noord-Holland en Flevoland leggen woensdag 14 maart massaal het werk neer. Het primair onderwijs biedt kinderen het fundament om in de samenleving mee te kunnen komen. Er dreigt nu  een ernstig tekort aan leraren, waardoor de kwaliteit van het onderwijs in gevaar komt. De leraren maken zich daarom sterk voor een eerlijk salaris en een goede bekostiging van de sector, zodat de leerlingen minder last krijgen van het lerarentekort.

's Ochtends zijn er op veel scholen in de drie provincies gesprekken met leraren en ouders over de problemen van het primair onderwijs. om 12.00 uur start in Amsterdam een grote demonstratie, die loopt vanaf de Stopera naar het Museumplein. Vandaag laten we luid en duidelijk weten dat het Code Rood is in het primair onderwijs: Meer salaris, minder lerarentekort.

Rinda den Besten praat op Dr. Bosschool in Utrecht met leraren en ouders over het lerarentekort. Het Algemeen Dagblad doet verslag van deze alternatieve actie.

Peter Hulsen van Ouders en Onderwijs in gesprek met stakende leraren.

Ondertussen in Amsterdam

Stakende leraren verzamelen zich voor een tocht door het centrum van Amsterdam

Het wordt steeds drukker #pocoderood

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten