Nieuws

Doe mee aan onderzoek naar werkverdelingsplan op scholen in primair onderwijs

Hoe geven scholen het werkverdelingsplan vorm, welke afspraken maken ze erin en hoe werkt het in de praktijk? Dat zijn vragen die aan bod komen bij de evaluatie van het werkverdelingsplan in opdracht van de cao-partijen (PO-Raad, AOb, AVS, CNV Onderwijs, FNV en FvOv). Ben jij schoolbestuurder, schoolleider, leraar, vakleraar of OOP’er en wil je je ervaring met het werkverdelingsplan delen? Geef je op om deel te nemen aan een focusgroep.

Meld je nu aan

Vijf jaar geleden is in de cao voor het primair onderwijs afgesproken dat scholen elk jaar de werkzaamheden voor het komende schooljaar in kaart brengen, waarna het team afspraken kan maken over de taakverdeling. Het doel is dat de verdeling van de jaartaken aansluit bij de competenties en interesses van het team en de individuele medewerkers. 

Ervaringen delen

Het Arbeidsmarktplatform PO onderzoekt nu de ervaringen met het werkverdelingsplan. Ook de pauzeregeling wordt onder de loep genomen en goede voorbeelden daarvan zullen worden gedeeld. Een belangrijk onderdeel is de ervaring uit de praktijk van medewerkers met verschillende functies. Daarom nodigen de onderzoekers schoolbestuurders, schoolleiders, leraren, vakleraren en OOP’ers uit om mee te doen aan een focusgroep om ervaringen en tips te delen. 

Leraren in overleg

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten