Nieuws

'Werkdruksubsidie' welkom maar druppel op gloeiende plaat

Ongeveer vijftig scholen in het primair onderwijs kunnen subsidie krijgen om een eerste stap te zetten in het verminderen van de werkdruk. Per school is hiervoor maximaal 8000 euro beschikbaar. Schoolbesturen kunnen deze subsidie aanvragen tussen 15 januari en 31 maart van dit jaar.

Scholen kunnen zelf bepalen hoe ze het geld inzetten. Zij kunnen het gebruiken om de oorzaken van werkdruk te achterhalen, voor scholing, om ICT in te kopen of om het gesprek op de werkvloer over werkdruk te voeren, zo is te lezen in de subsidieregeling en op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen van de Rijksoverheid. Schoolbesturen kunnen ook via deze website de subsidie aanvragen en de voorwaarden lezen.

,,Dit kan bijdragen aan het verminderen van de werkdruk, alle beetjes helpen’’, zegt Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad. ,,Maar we hebben niet de illusie dat met 8000 euro voor vijftig van de ongeveer zevenduizend scholen het probleem is op te lossen. Daarvoor is dit een druppel op een gloeiende plaat.’’

Den Besten geeft een soortgelijke reactie in het Algemeen Dagblad en diverse regionale kranten. Zij schrijven dat 'leraren zich bekocht voelen door het steuntje in de rug'.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten