Vindt u ook dat goed bestuur voorwaarde is voor goed onderwijs? Denkt u dat uw bestuur al best goed is? Of vraagt u zich soms af wat er beter kan? Stuurt u al op onderwijskwaliteit en wilt u weten of u daarmee prima op weg bent? Heeft u een of meer van deze vragen met ‘ja’ beantwoord, dan is het bestuurlijk assessment iets voor u! Dit assessment is ontwikkeld door de PO-Raad in het kader van het project ‘Sturen op Onderwijskwaliteit’ en door schoolbesturen gratis te gebruiken.

Het assessment bestaat uit een reeks van vragen op het gebied van naleving van de Code Goed Bestuur en het sturen op onderwijskwaliteit. Door de vragen te beantwoorden, krijgt u inzicht in de mate waarin u uitvoering geeft aan de meer formeel-juridische kanten van goed bestuur en de wijze waarop u stuurt op onderwijskwaliteit. U ontvangt vervolgens een persoonlijke rapportage die u aanknopingspunten geeft om beide aspecten verder te ontwikkelen.

Vragenlijst

Het invullen van de vragenlijsten duurt dertig minuten.  Klik hier wanneer u direct aan de slag wilt met het assessment. U wordt eerst gevraagd enkele gegevens in te vullen zodat we u een persoonlijke code kunnen mailen waarmee u het assessment kunt maken.