Nieuws

Medezeggenschapstrainingen weer van start

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft extra budget toegezegd voor de training en begeleiding van medezeggenschapsraden en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. Dit betekent dat inschrijving voor de succesvolle Quickstart Medezeggenschap, een training voor medezeggenschapraad én bestuurder op locatie, weer mogelijk is.

Dit is goed nieuws voor alle MR-leden en bestuurders die nog zo’n training willen volgen om het jaar goed te starten. De aanmeldingen stroomden voor de zomervakantie binnen waardoor het budget snel opraakte. Deze door OCW bekostigde training biedt medezeggenschapsraden de mogelijkheid aan een specifiek, zelf aangedragen, onderwerp te werken om vervolgens met de bestuurder samen de ambities op het gebied van medezeggenschap te bespreken.

Quickstart Medezeggenschap

Het aanbod voor de Quickstart Medezeggenschap geldt wederom tot het budget op is. Ga naar Quickstart Medezeggenschap voor meer informatie of meld u direct aan via dit aanvraagformulier.

Project Versterking Medezeggenschap

Het project Versterking Medezeggenschap, dat de trainingen organiseert, is een initiatief van alle bij medezeggenschap betrokken onderwijsorganisaties waaronder de PO-Raad en richt zich op medezeggenschapsraden en bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. Op de website infowms vindt u alle informatie over het project, zoals het Advies goede medezeggenschap, een aantal handreikingen gebaseerd op de verbeterpunten uit de Wms, maar ook praktische hulpmiddelen, zoals de thermoscan, veelgestelde vragen, het Tipboek en aanwijzingen voor het gebruik van sociale media.

WMS congres 2015

Op 11 november vindt het jaarlijkse WMS congres plaats in De Reehorst in Ede. Thema is ambitie en versterking, waarbij de nadruk ligt op het gezamenlijk werken aan sterke medezeggenschap. Deelnemers hebben keuze uit 47 workshops en lezingen. Een aantal workshops is direct gerelateerd aan het thema ambitie en versterking. Belangrijk daarbij is ook hoe (G)MR-leden daarover in gesprek gaan met de bestuurder. Nieuw dit jaar is de Open Space bijeenkomst met als thema passend onderwijs en de invulling van de medezeggenschap. Deze bijeenkomst is zo ingericht dat de deelnemers hun eigen onderwerpen op de agenda kunnen zetten en daardoor in korte tijd antwoord krijgen op specifieke vragen. Meer informatie is te vinden op www.infowms.nl.