Nieuws

Stichting Ieder kind telt te Nijverdal wint BRAVO Bestuursbokaal 2021

Voor de 15e achtereenvolgende keer is de Bestuursbokaal uitgereikt. In de categorie PO kwam St. ‘Ieder kind telt’ te Nijverdal als winnaar uit de bus. In de categorie VO trok het COG te Ede aan het langste eind. Van harte gefeliciteerd!

Ook dit jaar kon de uitreiking van de BRAVO Bestuursbokaal vanwege de landelijk oplopende coronabesmettingen niet fysiek plaatsvinden en hebben Bart Vogels, juryvoorzitter, en Bas Groenendijk, voorzitter Branchevereniging voor onderwijsbedrijfsvoering (kortweg BRAVO) de winnaars persoonlijk bezocht en op een feestelijke manier de BRAVO Bestuursbokaal overhandigd.

De jury is van mening dat St. ‘Ieder kind telt’ ‘een zeer helder verslag heeft gepubliceerd qua doelen en realisatie: er werd zeer transparant verantwoording afgelegd, waarbij alle maatschappelijke thema’s werden geraakt’. De jury benoemde het opnemen van de enquête van het afstandsonderwijs, inclusief analyse en conclusie in het Bestuursverslag van COG als ‘briljant’. ‘Er was aandacht voor de impact van de pandemie’.

Nieuwsgierig geworden of op zoek naar inspiratie van een goed Bestuursverslag? Het verslag van St. ‘Ieder kind telt’ is hier te vinden

Onafhankelijke jury

Bij de beoordeling van de inzendingen keek de jury naar de focusgebieden ‘Intern Toezicht, Bestuur/Bestuurder, Ouders/Leerling/docent en de brug naar de toekomstige (financiële) ontwikkelingen’. De jury bestond uit een onafhankelijk team, bestaande uit juryvoorzitter Bart Vogels (Wijs Accountants), Paul Huisman (VO-raad), Fenna van Berkel (PO-raad), Marian de Regt (VTOI Onderwijs en Kinderopvang) en Kees Blokland (Ouders van Waarde).

smile