Nieuws

Live te volgen: presentatie Sectorrapportages in Tweede Kamer

Op donderdag 10 november presenteren de voorzitter van de PO-Raad, Freddy Weima, en de voorzitter van de VO-raad, Henk Hagoort, de Sectorrapportages PO en VO 2022 aan de Tweede Kamer. Zij doen dit samen met bestuurders Ewald van Vliet (Lucas Onderwijs) en Ingrid Sluiter (SKPO).

Volg de presentatie

De presentatie wordt gegeven aan de vaste Kamercommissie Onderwijs, en is van 11.30 tot 12.30 uur live te volgen. Direct na de presentatie kun je de Sectorrapportages online lezen via onze website. Let wel op: tot 10 november 12:30 uur zie je daar nog de Sectorrapportages PO/VO 2021.

Over de Sectorrapportages

In de Sectorrapportages laten de raden op basis van openbare cijfers rond thema’s als het lerarentekort, onderwijs op maat, kansenongelijkheid, en financiële reserves zien hoe het PO en VO er nu voor staan. We vertellen ook welke oplossingsrichtingen we zien om vraagstukken als verouderde en ongezonde huisvesting en het lerarentekort aan te pakken, en de kansen voor kinderen te vergroten.

In gesprek

We maken als sectorraden deze Sectorrapportages omdat we het belangrijk vinden te laten zien hoe het onderwijs zich ontwikkelt en hoe de scholen het onderwijsgeld dat de samenleving ter beschikking stelt besteden. We gaan graag met leraren, ouders, leerlingen, en politici in gesprek over hoe we samen het beste kunnen zorgen voor goed en passend onderwijs.

Tweede Kamer legen stoelen

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten