Nieuws

Gratis toegang tot wetenschappelijke literatuur met drie jaar verlengd

De komende drie jaar kunnen onderwijsprofessionals in het po, vo en mbo gratis gebruik blijven maken van EBSCO Education Source: een database met wetenschappelijke artikelen over onderwijsonderzoek.

Sinds de start in 2019 hebben bijna 16.000 onderwijsprofessionals in het po, vo en mbo zich via voordeleraar.nl aangemeld. Zij krijgen hierdoor een unieke kans om hun lespraktijk te versterken met kennis uit onderzoek.

Dit initiatief begon als pilot, waarbij jaarlijks besloten werd of de toegang gratis verstrekt kon worden. Goed nieuws: de toegang is nu met drie jaar verlengd. Hierdoor hebben onderwijsprofessionals tot 1 november 2026 gratis toegang tot EBSCO Education Source, dat ruim 1 miljoen vrij verkrijgbare artikelen over (kennis uit) onderwijsonderzoek bevat. 

Aanmelden voor gratis toegang

Ben je onderwijsprofessional, wil je toegang tot de database en is jouw school nog niet aangesloten bij Kennisnet Entree Federatie? Meld je dan aan via de KB, de nationale bibliotheek. Je kan hierdoor gebruik maken van OpenAthens voor de authenticatie.  

Over Voordeleraar.nl

In de afgelopen jaren hebben leraren meerdere keren aangegeven dat zij worden beperkt in het raadplegen van wetenschappelijke publicaties. Toegang tot wetenschappelijke publicaties over onderwijsonderzoek is belangrijk voor leraren. Wetenschappelijke artikelen bevinden zich nu nog vaak achter een betaalmuur.

Voordeleraar.nl is een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO), de KB, de VO-raad, de MBO Raad en de PO-Raad. Samen zetten de initiatiefnemers zich in om onderwijsprofessionals duurzaam toegang te bieden tot wetenschappelijke literatuur.

Meer info en aanmelden?

Ga naar Voordeleraar.nl.

 

voordeleraar

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten