Hoe kunnen Expertisepunten Taal en Digitale Geletterdheid jou helpen?
Het ondersteunen van onderwijsprofessionals om leerlingen de basisvaardigheden bij te brengen, dat is het doel van de Expertisepunten Taal en Digitale Geletterdheid. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is de inbreng en praktijkervaring van onderwijsprofessionals essentieel. Laat weten waar jij behoefte aan hebt, ontmoet vakgenoten en leer van goede voorbeelden uit de praktijk. Leraren, schoolleiders, coördinatoren, lerarenopleiders en schoolbestuurders zijn van harte welkom op een van de online of fysieke bijeenkomsten.
In een interactief programma ga jij, samen met andere onderwijsprofessionals en onder begeleiding van onderwijsonderzoekers, in gesprek. Welke vragen spelen er op jouw school? En wat heb jij nodig om jouw onderwijs te verbeteren? Zo draag jij bij aan de ontwikkeling van een passend ondersteuningsaanbod voor onderwijsprofessionals.
Data en tijden
Bijeenkomsten digitale geletterdheid
- Dinsdag 17 september, van 12.00 tot 13.30 uur (online)
- Donderdag 19 september, van 19.00 tot 20.30 uur (online)
- Maandag 23 september, van 18.00 tot 20.00 uur (Utrecht)
- Maandag 7 oktober, van 16.00 tot 18.00 uur (Utrecht)
Bijeenkomsten taal
- Dinsdag 17 september, van 19.00 tot 20.30 uur (online)
- Donderdag 19 september, van 12.00 tot 13.30 uur (online)
- Maandag 23 september, van 16.00 tot 18.00 uur (Utrecht)
- Dinsdag 8 oktober, van 18.00 tot 20.00 uur (Utrecht)
Aanmelden
Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Kun je niet deelnemen, maar wil je wel bijdragen? Meld je dan aan voor een korte digitale enquête via het aanmeldformulier.
Waarom deelnemen?
- Jouw stem telt: We vinden de mening van het onderwijsveld belangrijk en nemen jouw behoeften als onderwijsprofessional serieus.
- Actieve bijdrage aan het onderwijsveld: Jouw input wordt meegenomen in de ontwikkeling van de expertisepunten die onderwijsprofessionals in heel Nederland passende ondersteuning bieden.
- Kennisdeling: Ontdek hoe andere scholen praktische invulling geven aan taalonderwijs en onderwijs in digitale geletterdheid en leer best practices van vakgenoten kennen.
- Vergoeding: We begrijpen dat deelname tijd kost. Als dank voor je bijdrage aan de bijeenkomsten, ontvang je een vergoeding van 25 euro. Indien je naar een fysieke bijeenkomst komt ontvang je 25 euro extra als tegemoetkoming in de reiskosten.
Landelijk onderzoek
De bijeenkomsten maken deel uit van landelijk onderzoek naar ondersteuningsbehoeften bij onderwijsprofessionals, in opdracht van het Expertisepunt digitale geletterdheid, de Kennistafel Effectief Leesonderwijs en het ministerie van OCW. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Oberon en Dialogic.