Nieuws

Nieuw: zoektool Gezonde Scholen

Wilt u weten welke scholen (in uw regio) een Gezonde School zijn? In de nieuwe zoektool op Gezondeschool.nl is dit in één oogopslag te zien.

In totaal zijn er in Nederland op dit moment 562 Gezonde Scholen: 432 basisscholen, 89 middelbare scholen en 41 mbo-instellingen. Gezonde Scholen zijn scholen die structureel aandacht besteden aan minimaal één gezondheidsthema (voeding, bewegen en sport, rook-, alcohol-, en drugspreventie etc.) en hiervoor een vignet Gezonde School hebben ontvangen.

Om een vignet Gezonde School te behalen, moet een school voldoen aan een aantal criteria. Door een aanvraag in te dienen legt de school haar resultaten voor aan externe deskundigen, zoals een voedings- of beweegspecialist. Bij een positieve beoordeling mag de school zich drie jaar lang Gezonde School noemen.

Zoektool

In de zoektool Gezonde Scholen kunt u alle scholen vinden die momenteel een Gezonde School zijn. U kunt filteren op onderwijssector, naam van de school, plaats of GGD-regio. De zoektool is ontwikkeld in opdracht van GGD GHOR.

Ook een vignet Gezonde School aanvragen? 

Wilt u als school ook een vignet Gezonde School aanvragen? Op de website Gezondeschool.nl vindt u meer informatie over de vignetten, hoe u een vignet kunt aanvragen en aan welke criteria u dient te voldoen.