Nieuws

Speciaal onderwijs opgenomen in Gezonde School-aanpak

Een gezonde leefstijl voor alle leerlingen in het speciaal onderwijs. Hoe kunt u als onderwijsprofessional hierbij ondersteunen? Met de Gezonde School-aanpak voor het speciaal onderwijs! Op de website lees je hoe je doelgericht en efficiënt werkt aan gezondheidsthema’s en welke Gezonde School-activiteiten aansluiten. 

In zes stappen naar een gezondere leefstijl op school

Door de Gezonde School-aanpak te volgen breng je in zes stappen gezondheid op een efficiënte en doelgerichte manier in het DNA van jouw school. Je leert hoe je het beste aan de slag kunt gaan met de onderwerpen VoedingRelaties en seksualiteitRoken en alcohol en Bewegen en sport. Deze worden aangevuld met andere thema’s. In de toolkit Gezonde School vind je materialen die je kunt gebruiken.

Waarom deze aandacht voor speciaal onderwijs?

Al jarenlang richt Gezonde School zich op het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Scholen, Gezonde School-adviseurs en specialisten in het speciaal onderwijs hadden behoefte aan informatie op maat. Daarom heeft Gezonde School haar aanbod uitgebreid.

Denk mee!

We roepen scholen in het speciaal onderwijs op om hun kennis en ervaring met ons te delen. Heb je tips, een mooi verhaal of zie je iets op de website wat beter kan? Laat het de Gezonde School weten via redactie@gezondeschool.nlFacebookTwitter of LinkedIn!