Nieuws

Unicef: Nederlandse kinderen op nummer 1 in onderzoek naar welzijn

Nederlandse kinderen zijn het gelukkigst als het gaat om mentale en fysieke gezondheid. Dit heeft Unicef onderzocht onder kinderen tot en met 18 jaar in de meest welvarende landen. 90% van de Nederlandse kinderen is tevreden over hun leven.

In het onderzoek is er onder andere aandacht voor onderwijs, gezondheid, huisvesting en materiele rijkdom. Unicef benadrukt dat het juist tijdens de coronapandemie belangrijk is om extra alert te zijn op hoe het met kinderen gaat. Lockdowns en het sluiten van scholen heeft immers invloed op het welzijn van kinderen. ‘Juist de armste kinderen en families worden het hardst geraakt en dat kan zorgen voor een grotere ongelijkheid’, aldus Suzanne Laslo, directeur van Unicef Nederland.

Het welzijn van kinderen heeft invloed op hun latere leeftijd als het gaat om gezondheid, werkloosheid, overgewicht en drugs-en alcoholgebruik.

Gezonde School
Wil je als school werken aan een gezonde leefstijl van leerlingen? Maak dan gebruik van het programma Gezonde School. Ga naar www.gezondeschool.nl voor meer informatie.