Nieuws

Werken aan gezondheid op school? Vraag nu ondersteuning aan

Wilt u structureel aandacht besteden aan een gezonde leefstijl en Gezonde School worden? Vraag dan het ondersteuningsaanbod Gezonde School aan. Van 5 maart tot en met 12 april 2018 kunnen scholen zich hiervoor inschrijven op Gezondeschool.nl.

Het ondersteuningsaanbod Gezonde School helpt jouw school om Gezonde School te worden. De ondersteuning bestaat uit een bedrag van € 3.000,-. Met dit geldbedrag kan de school de taakuren vergoeden van de Gezonde School-coördinator: een eigen medewerker van de school die kartrekker is van de Gezonde School-plannen. Daarnaast kan het bedrag gebruikt worden voor de inzet van Gezonde School-activiteiten. Naast het bedrag van € 3000,- krijgt de school maximaal 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD.

Voor wie

Alle scholen in het primair-, voortgezet- en het middelbaar beroepsonderwijs kunnen de ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2018-2019 krijgen maximaal 550 schoollocaties ondersteuning toegekend. Bij overinschrijving wordt voor de toekenning een aantal criteria gehanteerd. Zo wil het programma Gezonde School vooral leerlingen bereiken bij wie de meeste gezondheidswinst te behalen is. Daarnaast is er een aantal prioritaire thema’s bepaald: Voeding, Bewegen en sport en Roken-, alcohol- en drugspreventie.

Meer informatie over de toekenningscriteria is te vinden op Gezondeschool.nl.