Nieuws

André Kuipers ontvangt 10.000e leerling bij Techniekpact

Om kinderen voor te bereiden op een maatschappij die door technologische vernieuwingen continu en razendsnel verandert, is het belangrijk om hen op vroege leeftijd in aanraking te laten komen met wetenschap en technologie (W&T). Daarom gaat André Kuipers met de Techniekpact Collegetour door het land om basisschoolleerlingen te laten zien hoe leuk én inspirerend W&T is.

Vrijdag 12 mei 2017 vindt de 34e editie plaats bij NEMO in Amsterdam en ontvangt Kuipers de 10.000e leerling bij de Techniekpact Collegetour. De Collegetour wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam, NEMO, de Universiteit van Amsterdam en het Techniekpact.

Op 12 mei opent de tienduizendste leerling samen met de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim (Onderwijs) de Collegetour. Amsterdamse basisschoolleerlingen luisteren eerst naar de ervaringen van André Kuipers en gaan daarna aan de slag in workshops. Als ambassadeur van het Nationaal Techniekpact 2020 heeft astronaut Kuipers de missie om zoveel mogelijk jongeren te interesseren voor W&T.

Over Nationaal Techniekpact 2020

Het Techniekpact moet de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren en daarmee het (toekomstig) tekort aan technisch personeel terugdringen. In het Techniekpact staan concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. De PO-Raad is een van de ondertekenaars van het pact. Meer informatie vindt u op de website van het Techniekpact.