Nieuws

Tweede aanvraagronde voor subsidie Bewegingsonderwijs

Vanaf volgend schooljaar zijn scholen wettelijk verplicht om minimaal twee uur bewegingsonderwijs te geven, door een bevoegde (vak)leerkracht. Een subsidie, bedoeld om scholen te helpen die vereiste uren bewegingsonderwijs te realiseren, werd vorig jaar overtekend. Dit jaar stelt het Ministerie van OCW de subsidie Impuls en Innovatie Bewegingsonderwijs opnieuw beschikbaar. Aanvragen kunnen tussen 15 april en 15 mei worden ingediend.

Voorrang voor Caribisch Nederland

Er zit deze tweede termijn in totaal bijna € 4,2 miljoen in de subsidiepot. In de eerste ronde van de subsidieregeling zijn er geen aanvragen ingediend vanuit Caribisch Nederland. Minister Wiersma ziet echter wel behoefte aan extra ondersteuning op het gebied van beweging(-sonderwijs) daar en besloot daarom scholen in Caribisch Nederland voorrang te geven in de tweede ronde. De aanvraagprocedure wordt voor de zomervakantie afgerond.

Subsidie Impuls Bewegingsonderwijs

Alle informatie over de subsidieregeling, een scan bewegingsonderwijs, veelgestelde vragen én goede voorbeelden vindt je op de website impulsbewegingsonderwijs.nl.

Sportiefste basisschool van Nederland

SO de Hertog uit Tiel en CBS Het Lichtpunt uit Rhoon wonnen vorige week de verkiezing van de ‘Sportiefste Speciaal Onderwijs school van Nederland’ en ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’. SO de Hertog viel op door het brede aanbod en de gedreven vakleerkrachten. Van CBS Het Lichtpunt roemde de jury de sterke visie die gedragen wordt door een stevige groep vakleerkrachten en buitenspeelondersteuners. Geïnspireerd worden? Je leest hier meer over de Sportiefste Basisschool.

bewegingsonderwijs