Nieuws

Het Kerst Muziekgala 2016, zondag 18 december op NPO 1

Afgelopen vrijdag mocht de BZT Band XXL, bestaande uit tien muzikale groepen, optreden in een vol Carré op het Kerst Muziekgala 2016. De muziekshow was een initiatief van Méér Muziek in de Klas, dat zich inzet om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse scholen. Het Kerst Muziekgala wordt zondag 18 december om 20:20 uur uitgezonden op NPO 1.

De BZT Band XXL, bestaande uit 116 kinderen uit klassen die het afgelopen jaar de muziekwedstrijd hadden gewonnen in hun categorie, trad in Carré op voor Koningin Máxima. De jonge talenten deden dat samen met onder meer Nick & Simon, André van Duijn, Krystl, Maan en Gers Pardoel.

Foto: Roy Beusker

Méér Muziek In De Klas

Muziek maken is leuk, maar ook heel belangrijk. Het kan bijdragen aan de ontwikkeling van het brein, de motorische ontwikkeling en het bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners: de PO-Raad, de VandenEnde Foundation, de NPO, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Minister Bussemaker (OC&W) stelde dit jaar 25 miljoen beschikbaar om de komende jaren structureel muziekonderwijs te realiseren, waarvan twintig miljoen via de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs beschikbaar is voor scholen. De VandenEnde Foundation helpt daarnaast met het werven van andere private financiers en fondsen.

Meer informatie

Kijk op de website van Méér Muziek in de Klas voor meer informatie over de doelen en activiteiten van het platform. Hier vindt u ook meer informatie over (deelname aan) de BZT Muziekshow.