Nieuws

MBO Raad: ‘We moeten ons schamen dat we niet méér investeren in het basisonderwijs’

Het wegwerken van achterstanden van studenten kost mbo-scholen veel te veel tijd. Er zou daarom meer geïnvesteerd moeten worden in het basisonderwijs, zodat daar meer aandacht besteed kan worden aan onder andere technologische vaardigheden. Dat laat MBO Raad-voorzitter Ton Heerts vandaag weten in het Algemeen Dagblad.

Volgen Heerts zijn taal en rekenen belangrijk, maar moet er ook meer aandacht komen voor algemene technologische vaardigheden. Ook hogescholen en universiteiten geven in de krant aan dat ze de eerstejaars die ze binnenkrijgen bij moeten spijkeren. Zo beheersen studenten hun bètavakken niet voldoende.

Reactie PO-Raad

De PO-Raad laat in een reactie in de krant weten dat het basisonderwijs al volop vooruitkijkt en aandacht besteedt aan techniekonderwijs. ,,Maar als de MBO Raad een technologische achterstand signaleert, moeten we het daar eens goed over hebben’’, aldus een woordvoerder. Wel geeft de PO-Raad aan dat een apart vak techniek op de basisschool er niet van zal komen: ,,We willen techniek juist meer integreren in de reguliere lessen.’’