Nieuws

Méér Muziek in de Klas: 'Doe mee met muziekwedstrijd BZT Show'

Enkele ambassadeurs van Méér Muziek in de Klas, onder wie Joop van den Ende en Erik Scherder hebben woensdag in het tv- programma De Wereld Draait Door alle hoogste groepen van de basisscholen van Nederland opgeroepen mee te doen aan de grootste muziekwedstrijd van Nederland. Méér Muziek in de Klas zet zich de komende jaren in om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse basisscholen. Onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, worden de scholen aangemoedigd zich in te schrijven voor de wedstrijd die te volgen is op internet en via twaalf speciale uitzendingen van de BZT Show bij NPO Zapp op 3.

BZT Show Muziekwedstrijd en optreden voor de koningin

De ambassadeurs dagen de klassen uit een met elkaar gemaakt muziekstuk in te zenden via de site meermuziekindeklas.nl. Inzenden kan in een van de voorgestelde categorieën: van huis-tuin-en-keuken-percussie, pop, orkest, rap tot bodypercussie. 100-120 klassen worden op basis van hun inzending uitgenodigd voor de audities in juni. Dertig klassen mogen daarna door naar de volgende ronde: een van de speciale uitzendingen van het populaire Zapp programma De BZT Show (NPO3/KRO-NCRV), gepresenteerd door Pepijn en Jetske. Kinderen thuis en een deskundige jury selecteren in de BZTshow de finalisten die deel uit gaan maken van de BZTband XXl. Klassen die doorgaan worden gekoppeld aan hun eigen bekende muzikale superheld. De klassen die de finale bereiken, vertolken tijdens een galafeest een speciaal voor deze wedstrijd gemaakte compositie van Henny Vrienten. Koningin Máxima is daarbij eregast en de NPO zendt dit gala uit in december.

Méér Muziek In De Klas

Muziek maken is leuk, maar ook heel belangrijk. Het kan bijdragen aan de ontwikkeling van het brein, de motorische ontwikkeling en het bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners: de PO-Raad, de VandenEnde Foundation, de NPO, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA). Minister Bussemaker (OC&W) stelt 25 miljoen beschikbaar om de komende jaren structureel muziekonderwijs te realiseren, waarvan twintig miljoen via de subsidieregeling Impuls Muziekonderwijs beschikbaar is voor scholen. De VandenEnde Foundation helpt onder andere bij het werven van andere private financiers en fondsen.