Nieuws

Telegraaf: 'Zwarte school ziet Zwarte Piet graag'

'De werkgeverskoepel van de basisscholen, de PO-Raad, vindt dat scholen zich moeten voorbereiden op de discussie over Zwarte Piet', schrijft de Telegraaf vandaag naar aanleiding van het groeiend aantal scholen dat Zwarte Piet in de ban doet. Op zeker driehonderd basisscholen is Piet er dit jaar niet bij in zijn traditionele verschijning. 

Deze afweging blijkt voor iedere school anders. Zo blijft Zwarte Piet  zwart op de Flevoparkschool, een school in Amsterdam-Oost met nagenoeg enkel kinderen van met een niet-westerse achtergrond. 'De discussie over wel of geen discriminatie speelt hier niet en veel ouders geven zelf aan dat ze Sinterklaas willen vieren zoals het vanuit de Nederlandse traditie gevierd wordt', aldus schooldirecteur Bert Meijer in het artikel.

De PO-Raad vindt de keuze voor wel of geen Zwarte Piet aan de scholen zelf, maar vindt net als Peter Hulsen van Ouders & Onderwijs dat scholen er niet omheen kunnen: 'Scholen moeten met ouders bespreken hoe ze het sinterklaasfeest willen vieren', aldus Hulsen. 'We geven daarbij geen richtlijn, want scholen kunnen heel goed zelf een besluit nemen”, zegt de woordvoerder van de PO-Raad.