Nieuws

AD: 'Te weinig leraren en klaslokalen voor grote toestroom asielkinderen'

Scholen hebben moeite met het vinden van leerkrachten en klaslokalen om les te kunnen geven aan alle asielkinderen in Nederland, dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Kinderen van asielzoekers hebben recht op onderwijs vanaf het moment dat ze in Nederland staan geregistreerd. De grote toestroom van vluchtelingen afgelopen zomer heeft ertoe geleid dat scholen alle krachten moeten inspannen om het onderwijs voor deze nieuwkomers te organiseren. En dit vraagstuk zal de komende tijd om veel aandacht blijven vragen. Een woordvoerder van Lowan, het bureau dat scholen ondersteunt bij de opvang, geeft in de krant aan ,,een beetje benauwd te zijn voor wat er nog aan zit te komen''. 

Ook de PO-Raad uit haar zorgen in het AD: ,,Scholen krijgen het allemaal nog voor elkaar, maar het is een urgent probleem. Soms zitten kinderen langer thuis dan je zou willen.''

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten