Nieuws

PO-Raad in de media over de eindtoets en onderwijs aan vluchtelingenkinderen

De PO-Raad was de afgelopen week in de media over de eindtoets en over onderwijs aan vluchtelingenkinderen. Een overzicht.

Eindtoets

Deze week maakten tienduizenden leerlingen de eindtoets. De Volkskrant en het Nederlands Dagblad besteedden aandacht aan het belang van deze toets in verhouding tot het oordeel van de docent. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad laat in de kranten weten dat ze niet blij is met de wending die de discussie rondom de eindtoets heeft aangenomen. ,,Het ziet eruit als een partijtje paniekvoetbal. Om snel te laten zien dat ze de 'Staat van het Onderwijs' van de Onderwijsinspectie serieus neemt, richt de Kamer haar pijlen op het onderdeel dat het snelt te corrigeren is: het schooladvies. Maar daarmee heeft ze het verkeerde item aangepakt. Laten we, zoals we eerder hebben afgesproken, tot 2018 wachten voor we conclusies trekken over het schooladvies.'

Onderwijs aan vluchtelingenkinderen

Daarnaast trad de PO-Raad volop naar buiten over haar peiling onder scholen die onderwijs aan vluchtelingenkinderen verzorgen. Uit het onderzoek werd duidelijk dat scholen veel geld moeten toeleggen op onderwijs aan nieuwkomers. Dit betekent dat dit ten koste gaat van de andere leerlingen. Onder meer het NOS Radio 1 Journaal (vanaf minuut 2:23) en NOS.nl besteedden aandacht aan dit onderzoek en het pleidooi van de PO-Raad voor twee jaar extra geld voor scholen die onderwijs aan vluchtelingenkinderen organiseren.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten