Nieuws

Diverse media: Investeringen nodig voor verbeteren kwaliteit onderwijs

Diverse media berichtten de afgelopen dagen over het nieuws van de Inspectie van het Onderwijs dat scholen flink verschillen in kwaliteit. Daardoor blijven talenten van leerlingen onderbenut, luidt de conclusie. 

De Volkskrant meldt daarbij dat de PO-Raad vindt dat investeringen in het primair onderwijs nodig zijn voor goed onderwijs en om de kwaliteit te verbeteren. Het primair onderwijs wordt immers al jaren financieel in de steek gelaten. Ook De Telegraaf haalt deze reactie aan in berichtgeving. Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad herhaalde dit in Ask me anything, een programma van BNR Nieuwsradio.

NRC Handelsblad vertelt over de Vliegende Brigade van de PO-Raad en hoe deze (zeer) zwakke scholen helpt bij het weer goed worden. Projectleider Anneke van der Linde zegt hierover: 'De problemen op (zeer) zwakke scholen zijn heel divers. Soms hebben scholen ook gewoon simpelweg pech. Een goede directeur gaat met pensioen, zijn opvolger wordt ziek, de volgende doet net de verkeerde dingen. Maar met de inzet van de Vliegende Brigade komt het vrijwel altijd goed.'