Nieuws

Inspectie benoemt excellente scholen

Tweeëntwintig basisscholen en twaalf scholen voor speciaal onderwijs mogen zich excellente school noemen. Zij ontvingen dit predicaat maandag van de Inspectie van het Onderwijs. De PO-Raad feliciteert de scholen en hun besturen van harte.

In totaal dragen nu 81 scholen (of schoolsoorten) in het primair onderwijs de titel excellente school. Hun onderwijs is volgens de inspectie van goede kwaliteit en ze onderscheiden zich van andere scholen door te ‘excelleren met een specifiek profiel’. Scholen die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten zich aanmelden. Een jury beoordeelt vervolgens of een school het predicaat daadwerkelijk krijgt. Welke scholen het predicaat hebben ontvangen, is te vinden op de speciale website van de inspectie.

Omdat niet alle scholen zich voor het traject aanmelden, is de lijst met excellente scholen niet uitputtend.

De predicaten werden voor het eerst uitgereikt in 2012. De Inspectie van het Onderwijs is verantwoordelijk voor het traject Excellente Scholen. 

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten