Bijeenkomst

Kennisgroep Kwaliteitszorg

13 september 2022
09:30 - 15:00

Antropia
Hoofdstraat 8
Driebergen

Aanmelden
Organisator(s)
PO-Raad
Interessant voor
Bovenschoolse staf

De eerstvolgende bijeenkomst is al redelijk snel, namelijk na de zomer op dinsdag 13 september. We hebben geïnventariseerd welke onderwerpen jullie graag op de agenda terug willen zien en één daarvan was anders organiseren vanuit een kwalitatief oogpunt. Dit thema komt aan bod op 13 september.

Eerder hebben wij een brochure gemaakt over conceptscholen. Deze scholen beogen met hun onderwijsconcept om hun leerlingen meer te stimuleren tot leren. Daarnaast streven zij ernaar dat hun leerlingen zich ‘beter’ of ‘breder’ kunnen ontwikkelen en benadrukken ze vaak de zelfwerkzaamheid de eigen verantwoordelijkheid en de zelfregie van de leerlingen. We willen jullie deze dag met jullie ook stilstaan bij dit onderwerp. We zullen jullie meer vertellen over het overgaan tot een ander concept en/of vernieuwingsonderwijs.  Waar liggen de kansen en waar zitten de risico’s? 

Een van de scholen die is geportretteerd in de brochure, de Springbok in Den Haag, zal vertellen over waarom de school is overgegaan tot een nieuw concept (IPC) waarom dit concept zo goed werkt op deze school en ook welke lessen ze hebben geleerd in het overgaan tot het nieuwe concept. 

Ook zullen we jullie vertellen over GWGB+ en wat dit programma voor mogelijkheden heeft in het schooljaar 2022/2023.  Inloop vanaf 9.30, programma start om 10.00 uur en uiterlijk 15.00 ronden we het programma af.

Wil je voorafgaand aan de kennisgroep nog een opmerking kwijt? Stuur dan een e-mail naar Karen Titulaer: k.titulaer@poraad.nl.