Leertraject

Kwaliteit in het po

Vooraankondiging
Start begin 2024
Meerdere dagen
Volgt zsm
PO-Raad
Aanmelden
Interessant voor
Adviseurs
Organisator
PO-Raad

Hoe kun je als kwaliteitsmedewerker écht een bijdrage leveren aan de verbetering van de onderwijskwaliteit in jouw organisatie? Waar richt je je aandacht op, wie betrek je en hoe kom je tot concrete resultaten? Deze vragen staan centraal in het leertraject Kwaliteit in het primair onderwijs. 

(Bovenschoolse) kwaliteitsmedewerkers spelen een belangrijke rol in het samenspel tussen bestuur en scholen, scholen onderling en de adviseurs binnen het stafbureau. De invulling van deze functie is echter heel divers en hangt mede af van de grootte van de organisatie en de vraagstukken die er spelen. 

Herken je deze vragen? 

 • Hoe lever je een herkenbare bijdrage aan onderwijskwaliteit? 
 • Waar ben je van, en waar juist niet van?
 • Wat is je plek in de organisatie en kun je daar maximaal gebruik maken van je expertise? 
 • Hoe profileer je je als intern adviseur? 
 • Heb je voldoende bondgenoten en medestanders? 

Voor wie

Het leertraject is bedoeld voor (bovenschoolse) kwaliteitszorgmedewerkers in het primair onderwijs die nog niet zo lang in deze functie werken en op zoek zijn naar een adequate invulling van hun rol, taken en positie in de organisatie. 

Van kennis tot vaardigheid

Onderwijskwaliteit in brede zin, vanuit een bovenschools perspectief, staat centraal in het traject. Hoe voer je het gesprek over onderwijskwaliteit, hoe zorg je voor een integraal kwaliteitszorgplan, op welke manier creëer je gezamenlijke doelen en hoe borg en verantwoord je kwaliteit? Daarnaast gaat het om meer inzicht in je rol, positie en vaardigheden als adviseur. 

Samen professionaliseren

Je leert in dit traject niet alleen meer over je eigen werkveld en functioneren, maar je investeert tegelijkertijd in de professionalisering van je organisatie. Je past de opgedane kennis toe in de praktijk en reflecteert hierop met je studiegenoten. Samen leren is het uitgangspunt.  

Dit haal je uit het leertraject

 • Brede kennis van onderwijskwaliteit 
 • Handvatten om hieraan (samen) te werken vanuit de strategie van je organisatie
 • Vaardigheden om hier invulling aan te geven
 • Meer zicht op jouw rol, positie en meerwaarde in het bestuurlijke krachtenspel
 • Een netwerk van collega kwaliteitszorgmedewerkers

Meer informatie volgt

Het programma van het leertraject Kwaliteit in het po wordt de komende maanden definitief gemaakt. Waarschijnlijk komen er vier of vijf bijeenkomsten in Utrecht, begin 2024. Ook de exacte prijs is dan bekend. 

Zet je naam vast op de interesselijst

Wil je graag professionaliseren en spreekt dit leertraject je aan? Zet je naam vast op de interesselijst. Je ontvangt dan een mail zodra het programma en prijs definitief zijn en je je in kunt schrijven. 

Met vragen, tips of opmerkingen kun je terecht bij Sonja Verdouw van de PO-Academie: academie@poraad.nl of 06 - 12 85 20 22. 

  Vooraankondiging