Nieuws

Lerarentekort bereikt ook Caribisch Nederland

Ook Caribisch Nederland kampt met een tekort aan leerkrachten voor het primair onderwijs. Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben moeite vacatures op te vullen.

Waar de tekorten in Nederland vooral worden veroorzaakt doordat een flink deel van het lerarencorps met pensioen gaat, speelt Caribisch Nederland parten dat er te weinig voldoende gekwalificeerde leerkrachten beschikbaar zijn die ook de Engelse taal goed beheersen. Om op een van de eilanden les te mogen geven, moet een leraar een bevoegdheid hebben naar Hollandse maatstaven terwijl potentieel beschikbare leerkrachten veelal elders zijn opgeleid.

Het tekort biedt een kans aan leerkrachten in Nederland om ervaring op te doen in een andere cultuur en actief mee te werken aan het verder ontwikkelen van het onderwijs in Caribisch Nederland. Op de eilanden is de afgelopen jaren met succes hard gewerkt aan het verbeteren van de onderwijskwaliteit.

Geïnteresseerd in een lerarenbaan op een van de eilanden? Vraag vrijblijvend meer informatie aan bij Nienke Deelstra, beleidsmedewerker bij de PO-Raad.

Onze professionals staan voor je klaar

Stel je vraag of zoek een opleiding

Contact met de Juridische Helpdesk

Heb je een juridisch vraag? Als lid van de PO-Raad kun je via de pagina van de Juridische helpdesk je vraag stellen op Mijn PO-Raad (na het inloggen in het ledenportaal).

Voor dringende vragen bel met 030 - 31 00 933. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.

Helpdesk 2 mensen praten